Dýňová omáčka

Skvěle se hodí k našemu BIO seitanu a BIO špaldovým knedlíkům s celozrnnými pukanci... Vyzkoušejte!

20 minutsnadnéslané

Suroviny


dýně Hokaido 1/2
větší cibule 1
zeleninového vývaru 1 l
olivový olej na smažení  
sójová smetana na dochucení
sůl

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nasekáme nadrobno.
  2. V hlubším hrnci s nepřilnavým povrchem na rozehřátém oleji opečeme cibuli dozlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni, chvíli opékáme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme na středním plamenu cca 10–15 minut. Pokud máte pocit, že se zelenina začíná připalovat, opatrně přilijte trochu horké vody nebo vývaru.
  3. Když se dýně uvaří do měkka, rozmixujeme jí tyčovým mixérem a dochutíme sójovou omáčkou. Dle chuti osolíme.
  4. Tato omáčka se skvěle hodí k našemu BIO seitanu a BIO celozrnným knedlíkům se špaldovými pukanci.