Masopustní koblížky

Masopustní koblížky jsou tradičním a chutným tradičním pečivem, které se podává během masopustních oslav.

2 hodinystředně těžkésladké

Suroviny


Těsto:

hladká mouka 600 g
mléko 250 – 300 ml
cukr 2 kostky
kvasnice 60 g
žloutky 6
cukr 80 g
BIO citronový cukr Amylon 2 sáčky
rozpuštěné máslo 80 g
sůl 2 špetky
rum 3 lžíce
sůl  
olej na smažení
 

Náplň:

Povidla  
Maková náplň
 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a ostatní suroviny. Necháme v teple vykynout.
  2. Po vykynutí tvoříme přibližně stejně velké kousky, ze kterých prsty vytvoříme placičky.
  3. Na každý kousek dáme povidla nebo mák a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
  4. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran.