Pudingové tartaletky

Tartaletka je košíček z lineckého těsta, který se plní krémem a zdobí sněhem z bílků nebo ovocem.. Tarte je česky koláč. Čím ozdobíte, je už na vás.

60 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme máslo, cukr a BIO citronový cukr. Poté přidáme žloutky, mouku a zamícháme. Vypracujeme hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho cca hodinu odležet v lednici.
  2. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než jsou formičky na tartaletky. Formičky vymažeme máslem, do nich vložíme těsto a vymačkáme až k hornímu okraji. Dno tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 °C cca 15–20 minut.
  3. Po upečení necháme korpusy mírně vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
  4. Mezitím si připravíme náplň. Uvaříme hustý puding z mléka, cukru a BIO vanilkového pudingu. Po uvaření ho necháme za stálého míchání vychladnout a poté mixérem zašleháme 10–20 g másla. Krémem plníme jednotlivé tartaletky.
  5. Ozdobíme čerstvým ovocem a necháme cca hodinu odležet v ledničce.