Velikonoční bezlepkové sušenky

Velikonoční bezlepkové sušenky jsou skvělou volbou pro ty, kteří se snaží omezit konzumaci lepku. Chutné sušenky pro mlsouny dbající na své zdraví.

35 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem, vmícháme žloutky. Tuto směs rozdělíme na 2 poloviny, do první vmícháme 1,5 hrnku mouky a 3 lžíce vanilkového pudingu, do druhé 1,5 hrnku mouky a 3 lžíce čokoládového pudingu. Postupně vyhněteme 2 těsta.
  2. Pokud chceme připravit pouze jednu barvu těsta, třeba světlou, směs nerozdělujeme a rovnou přidáme celý objem mouky a 6 lžic pudingu.
  3. Z obou těst vyválíme pruhy, které vrstvíme do válce o průřezu vajíčka, válec zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut vychladit v ledničce. Z válce pak nakrájíme plátky cca 0,5 cm silné.
  4. Poklademe na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme 10–15 minut (dozlatova).
  5. Pokud si chceme připravit kuřátka, nebo jiné tvary, těsto je možné také vyválet na tloušťku cca 0,5 cm a z plátu vykrajovat tvary. Vychladlé sušenky zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Tipy od Amylonky

Do receptu lze použít jakoukoli variantu BIO pudingu Amylon.